Vad gör fotbollsspelarna under sin ledighet?

AIK vann allsvenskan för säsongen 2018 och säsongen 2019  börjar igen först den 1 april. Under detta uppehåll är det säkert många som undrar om vad fotbollsspelarna gör under detta uppehåll, är de lediga och vad gör de i så fall under sin ledighet?


AIK-spelare som Oscar Linnér, Stefan Silva och Rasmus Lindkvist firade segern med både glädje, god mat och dryck under vinstkvällen, då en seger är väl värd att fira. Men för AIK-spelare gäller det att sätta upp nya måli sikte – att vinna nya matcher och att vinna en ny säsong.

För även om allsvenskan har ett uppehåll i skrivande stund, så gäller det att fotbollsspelare håller sig i form och tränar dagligen, både träning och kondition. Sedan får vissa fotbollsspelare chans att spela i fotbollslandslagets matcher och så kan fotbollsspelare också ha chans att vara med och föreläsa om motivation, ledarskap och utveckling av fotbollen. Så ledighet blir det inte i några månader, utan det gäller att hålla sig i form och bli ännu bättre.  Uttrycket ”det kostar att hålla sig på topp” gäller alltså även inom fotbollen och bland fotbollsspelare.

För de spelare i AIK som stannar kvar i klubben så gäller det att satsa på attha ett fortsatt bra defensiv och offensiv spel. Detta görs, som de fått erfara, genom ett bra samarbete mellan spelarna – mellan målvakt, försvarare, mittfältare,anfallare och tränare som har ett helhetsperspektiv. För fotbollsmatcher är ett lagarbete och genom ett bra lagarbete kan det bli succé för laget och därigenomde individuella spelarna, vilket AIK-spelarna fick erfara genom att vinna säsongen 2018.

Med en kampanjkod kan vi alla satsa en slant på att AIK vinner allsvenskan 2019. För oavsett om Linnér, Silva och Lindkvist stannar kvar i AIK ytterligare en säsong eller inte, så består AIK som lag och oavsett om Kamikazes tips slår in eller inte, så lär AIK vara ett av Stockholmslagens främsta lag.

Och även om vi inte ser AIK spela på Friends Arena under allsvenskans uppehåll, som är deras hemmaarena, såser vi ändå spelarna i olika sammanhang. Detta kan vara glädjande oavsett om vi är hängivna supporters till Linnér, Silva och Lindkvist eller inte eller om vi är hängivna supporters till andra fotbollslag och fotbollsspelare. Och fotbollsspelare har som sagt inte ledigt för att det är uppehåll i fotbollsallsvenskan, utan det gäller även för dem att träna och satsa för att hålla sig på topp.


Håll dig i form
Sportamore
Inför matchen
Pröva lyckan på nätcasinon medan du väntar på nästa allsvenska fotbollsmatch!