Stödstrumpor – därför är det bra för din aktiva hälsa!

Som fotbollsspelare är du väldigt aktiv person, inte minst under en allsvensk fotbollsmatch. Du behöver aktivt arbeta för att hålla kroppen och alla kroppens delar i form på ett bra sätt, så att du kan hålla dig i form och på topp. Med stödstrumpor kan du på ett bra sätt hjälpa för svullna ben och motverka risk för händelser som blodpropp och åderbråck.

Med stödstrumpor kan du med små, enkla – men ack så effektiva – medel bidra till att ha bra förutsättningar till att få en bra blodcirkulation i fötter och ben och lågt blodtryck. Detta är något mycket viktigt för dig, dels för att du ska vara i bra, fysisk form på fotbollsplan, dels för att du ska må bra som individ och kan hålla kroppen i form både kortsiktigt och långsiktigt. För kan du arbeta med att förebygga och motverka skadehändelser och skador i kroppen, så har du en bra grund för ett välmående och ett välbefinnande.

Viktigt med rätt kompression för din stödstrumpa

Stödstrumpor är ett mycket effektivt hjälpmedel som kan användas utan att behövas föreskrivas av en läkare, detta till skillnad till kompressionsstrumpor som måste föreskrivas av en läkare. Precis som andra strumpor och plagg för kroppen så finns det olika modeller och varianter av stödstrumpor, eftersom våra kroppar är uppbyggda på olika sätt. Därför kan det vara viktigt att du provar olika former av stödstrumpor, så att du kan finna den modell och variant som passar dig bäst. Ta gärna kontakt med någon anställd på ditt apotek för stöd och råd, så att du får den allra bästa vägledning för just dig. De kan vägleda dig i rätt riktning för vilken modell och storlek som kan passa dig och inte minst vilken kompression som är mest optimalt för dig. Detta för att du ska kunna få mest hjälp av en stödstrumpa, men även för att det inte ställs några krav på hur en stödstrumpa ska se ut för att få kallas för stödstrumpa. Tips: här kan du jämföra stödstrumpor!

Välmående och välbefinnande i fokus

För med ett bra välmående och med ett bra välbefinnande, vilket stödstrumpor bidrar till, kan du må bra i vardagen och i ditt professionella yrkesliv. Som fotbollsspelare är det viktigt med denna balans, så att du kan fokusera på fysiska pass och uppvärmning inför kommande allsvenska fotbollsmatcher. För det är på planen som du är som bäst och det är där du kan göra mål som gör så att du och ditt lag vinner.

Därför är stödstrumpor bra för ditt aktiva liv och för din hälsa i vardagen, både som professionell fotbollsspelare och under dina vardagliga rutiner när det gäller träning och olika styrkepass. Stödstrumpor tillsammans med andra hjälpmedel kan bidra på ett bra och effektivt sätt till att du får en balans när det gäller olika engagemang inom fotbollen och i vardagen. Lycka till i ditt fotbollsspel och hoppas du finner mål och gör mål som leder till vinst!


Håll dig i form
Sportamore
Inför matchen
Pröva lyckan på nätcasinon medan du väntar på nästa allsvenska fotbollsmatch!