Redo för höst: Hög kvalitet på spelet i Allsvenskan

Sommaren sjunger på sista versen. Om några veckor kommer allt kyligare temperaturer att smyga sig in över landet, men på fotbollsarenorna kommer atmosfären bara att bli hetare. Det är dags för de sista matcherna i Allsvenskan och kampen om SM-guldet hårdnar. Malmö FF ligger fortfarande i en relativt stadig ledning med 10 poäng före Djurgården. Mellan andra- och sjätteplatsen är det otroligt jämnt i poängställningen. Detsamma gäller för sjunde- och elfteplatsen. Den här gången har striden inte varit om toppen, utan om placeringarna i mitten och botten.

Kalmar FF, som tidigare under säsongen var förutspådda att åka ur serien, har lyckats ta sig förbi strecket och upp till en tolfte plats. Nybildade AFC Eskilstuna ligger i botten med endast två vunna matcher. Det hindrade dem däremot inte från att vinna över Malmö FF med 3–1. Kvaliteten på säsongens fotboll har varit oerhört hög i alla lag.

Lewicki kan stanna i MFF

Det är inte bara för sina spelprestationer som de svenska mästarna har blivit omskrivna i sportmedia. Malmö FF:s förstatrupp består nämligen av flera spelare med utgående kontrakt. Andra klubbar har visat ett tydligt intresse, och några spelare har redan köpts ut och lämnat laget. Den som gillar att spela på fotboll har förmodligen läst i sportnyheterna att även Oscar Lewicki sitter på ett utgående kontrakt. Däremot har han själv sagt att han ser ljust på framtiden och att han inte skulle ha några problem med att stanna i klubben ett tag till. Oddset för att laget återigen blir svenska mästare ligger på 1,040 och alla spelare är eniga om att de vill följa klubben, och laget, hela vägen till mål.

Heja MFF
Bilden är tagen av Kullez.

Däremot ska man aldrig ta ut segern i förskott och ta andra, lägre rankade lag för givet. AFC Eskilstuna verkar äntligen ha landat i sin roll och deras spel har flutit på bra, trots att de inte lyckats vinna många matcher. Däremot skrällde de till ordentligt på hemmaplan den 19 augusti med en match som klubben sent kommer att glömma. På endast 30 minuter hade de gjort 3 mål mot självaste Malmö FF – som enligt kritikerna spelade sina sämsta 30 minuter någonsin.

Kalmar klättrar sakta uppåt

Laget man trodde skulle åka ned till Superettan är på väg tillbaka. Efter en vår av förluster har Kalmar FF nu vunnit fyra av sina senaste fem matcher. Senaste i raden var en ödesmatch mot Sundsvall, som smålänningarna vann med 3–1 och lyckades klättrade upp en placering. En av anledningarna till KFF:s framgång, förutom att de fick Nanne Bergstrand som tränare igen, är att Johnathan Ring har kommit tillbaka till klubben. Innan hans comeback från turkiska Genclerbirligi hade laget förlorat fem matcher i rad, men med Ring tillbaka på planen började det hända saker.


Bilden är tagen av Giåm.

Om KFF fortsätter på samma sätt är det troligt att de kan hålla sig kvar i serien. Värre ser det ut för AFC Eskilstuna och Halmstad BK. Det sistnämnda laget ligger 3 poäng bakom Sundsvall som ligger på det ödesdigra strecket.


Håll dig i form
Sportamore
Inför matchen
Pröva lyckan på nätcasinon medan du väntar på nästa allsvenska fotbollsmatch!