Efter halva tiden, hur ser det ut i allsvenskan?

Att det har varit en omtumlande första halva av den allsvenska säsongen går inte att förneka. Malmö FF leder tabellen med Norrköping tätt bakom sig, medan Djurgården och Hammarby har lämnat fansen besvikna och experter förvånade.

Det har varit ett intensivt byte bland spelarna under våren och sommaren. Mitt under säsong har spelare blivit utbytta, inbytta och förvärvade. Aldrig tidigare har det varit så varierande laguppställningar och om det beror på skador eller att något annat inte är hundra procent är svårt att svara på. Men något man kan säga är att det definitivt har bjudit på en spännande utkomst.

Djurgården har dominerat löpsedlarna den senaste tiden, men tyvärr inte på grund av vunna matcher. På flera nyhets- och bettingsajter har man kunnat läsa att deras fotbolls resultat mestadels har bestått av förluster och nu tittar ledningen febrilt efter nya spelare. Malmö FF dominerar och otippade Jönköping Södra har visat framfötterna, mycket tack vare supertränaren Jimmy Thelin, vars kontrakt går ut när säsongen är slut och det ryktas om att Hammarby är sugna på att värva honom till sin stab.

Allsvenskan i halvtid

Kommer Malmö FF fortsätta att dominera resten av sommaren och hösten? Bilden kommer härifrån:


Djurgården nästan under strecket

Säsongens stora chock handlar om det sjunkande Djurgården. Efter lagets sjätte raka förlust, då mot Jönköping Södra, buades den pressade tränaren Pelle Olsson ut och fansen kräver hans avgång. Något som spelarna inte håller med om. Nyförvärvet Magnus Eriksson sa i en intervju att han tyckte Pelle behandlades orättvist och han kunde egentligen inte förstå varför det inte går bättre för laget. De är ett bra lag, egentligen.

Nu i dagarna blev det även klart att anfallaren Sam Johnson lämnar laget för att istället börja i kinesiska Wuhan Zall. Det har tidigare cirkulerat rykten om att målskytten skulle sluta, men på grund av att Sam insjuknande i malaria uteslöt ledningen en flytt. Det var därför väldigt överraskande att ledningen en och en halv vecka efter att de dementerat ryktet plötsligt bekräftade det.

Men de mister inte bara spelare. I ett försök att vända den onda cirkeln ha Djurgården förvärvat ytterligare en spelare. Försvaren Kebba Ceesay kommer tillbaka till laget efter en tid i polska Lech Poznan. Pelle Olsson hoppas att han ska komma med nya erfarenheter och hjälpa laget att få tillbaka glöden och börja klättra upp i tabellen igen.

Malmö FF vill ha ett övertag i tabellen

Malmö FF har spelat otroligt bra matcher den här säsongen och de hoppas nu, efter att Norrköping förlorade sin senaste match mot Östersund, kunna få ett stort övertag. Efter att ha varit prioriterade för EM har Oscar Lewicki och Kári Árnason äntligen kommit tillbaka till truppen och flera spelare har visat sin vilja att komma tillbaka till laget. Bland annat har den före detta MFF-anfallaren Tokelo Rantie berättat att han vill komma tillbaka till Sverige och sitt hemmalag. Men om det blir så återstår att se. Tränaren Allan Kuhn är otroligt nöjd med sitt lag och säger i en intervju: ”Hur kan man inte vara nöjd med att ha vunnit 9 av 10 matcher?”.


Håll dig i form
Sportamore
Inför matchen
Pröva lyckan på nätcasinon medan du väntar på nästa allsvenska fotbollsmatch!