Än är segern inte avgjord

Det är endast tre veckor kvar av allsvenskan men än finns det ingen självklar vinnare. Det är jämnt i toppen och det finns fortfarande en chans för Malmö FF, IFK Norrköping eller AIK att ta över första platsen.

Säsongen 2016 har verkligen varit fartfylld. Experter och fans har överraskats, matcher har dömts om och publiken har varit vild. Precis som fotbollsallsvenskan ska vara! Det kommer utan tvekan vara en spännande sista tid och lagen laddar för det sista rycket. Genom att hålla dig uppdaterad med det senaste från allsvenskan i fotboll kan du vara säker på att du inte går miste oddsen och de hetaste nyheterna.

Kan Malmö FF ha tagit ut segern i förskott?

Malmö FF leder för närvarande tabellen och kan förutom att vara på väg mot sin tredje seger på 4 år även slå poängrekord. Just nu har det skånska laget 60 poäng, vilket i sig är ett rekord. Inget lag har uppnått 60 poäng efter 26 spelade omgångar sedan 14-serien infördes 1993. Med 4 matcher kvar kan laget tänkas slå sitt eget rekord på sammanlagt 67 poäng, totalt kan de få 72 poäng.

Men har medias skriverier om att laget definitivt kommer att ta guldet stigit dem åt huvudet? En av lagets mittfältare, Erdal Rakip, uttalade sig förra veckan om att de till 98 % hade vunnit allsvenskan. Det skulle han inte ha sagt. Trots att de har en ledning med 4 poäng är ingenting säkert och de förlorade sin senaste match mot Östersunds FK (tionde plats).

Oavsett hur det går för dem i tabellen kommer de i alla fall att slå ett rekord den här säsongen. Laget har nämligen fått flest varningar. Malmö FF har fått 58 varningar det här året, vilket ändå är en förbättring från förra året då de fick 62.

 

Mållösa lag och funderingar om tränarbyte

Några som inte ligger lika nära guldet är Henrik ’Henke’ Larssons Helsingborg (fjortonde plats). Av de senaste 13 matcherna har de förlorat 10, vunnit en och spelat två oavgjorda matcher. Senaste matchen mot Örebro (sjunde plats) slutade lika och var lagets fjärde mållösa match. Tränare Larsson försöker att tänka positivt och sa i ett uttalade att han är nöjd så länge laget tar poäng. Men det är svårt att se hur han tänker vända den onda spiralen. Det verkar inte hjälpa med det omfattande spelarbytet. Under de senaste 4 åren har laget omsatt hela 61 spelare. Det är ett väldigt högt antal, även om Malmö FF, AIK, Djurgården och Häcken alla har sett 55 spelare komma och gå.

Allsvenska pokalen

Än är det inte avgjort vem som tar över den allsvenska pokalen. Bilden finns att hitta här.

(Än är det inte avgjort vem som tar över den allsvenska pokalen. Bilden finns att hitta här.)

Några experter har yttrat sina funderingar om att det kanske är dags för ett tränarbyte i Helsingborgslaget, men än så länge har klubben inga sådan tankar. En klubb som däremot öppet letar efter en ny tränare är Hammarby. Trots att laget ligger på en stadig åttonde plats har både spelare och klubben tröttnat på tränaren Nanne Bergstrand. Enligt uppgifter anser klubben att det är spelarna som presterar och inte tränaren, samt att de har tröttnat på hans utspel i media.


Håll dig i form
Sportamore
Inför matchen
Pröva lyckan på nätcasinon medan du väntar på nästa allsvenska fotbollsmatch!